Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány nem érti, miért sztr
  2007-12-17 07:25:55, hétfő
 
  Gyurcsány nem érti, miért sztrájkolnak
[2007.12.16]

Hazugságok kísérik a társadalombiztosítás átalakításának vitáját a miniszterelnök szerint, s nem érti miért lesz hétfőn sztrájk, mivel nem szűnik meg a nemzeti kockázatközösség.

"Biztos vagyok abban, hogy hétfőn az egészségbiztosítási törvényt hétfőn elfogadja a parlament és bízom abban, hogy ezt követően a köztársasági elnök is aláírja a jogszabályt" - hangoztatta tegnap Gyurcsány Ferenc az MSZP országos választmányának budapesti ülése után. A zárt ülésen a miniszterelnök évértékelő beszédet tartott, s ebben ismertette a választmányi tagokkal a módosítások eredményeként létrejövő végleges törvénytervezet lényegét.

,,Az egészségbiztosítás átalakítását hamis, hazug vita kíséri" - hangoztatta a kormányfő. Az MSZP elnöke szerint hazugság az, hogy megszűnik a nemzeti kockázatközösség, valamennyi polgár ugyanazon szabály szerint fizet majd egy közös társadalombiztosítási alapba. ,,Nem lesz gazdagok és szegények biztosítója, akik ezzel ellentéteset állítanak, azok hazudnak" - jelentette ki a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen annyi bátorságuk, mint neki Balatonőszödön volt, és hagyják abba a társadalmi megtévesztés politikáját. A kormányfő szerint sokat kell tenni azért, hogy az ország pontosan értse, hogyan működik majd az új egészségbiztosítási rendszer, de nem lehet tudatosan megtéveszteni az embereket.

A miniszterelnök értetlenül áll a december 17-i sztrájk előtt, annak fényében, hogy nem szűnik meg a nemzeti kockázatközösség és nem lesz több-biztosítós modell, nem érthető a december 17-i sztrájk indoklása.
Az MSZP elnöke szerint az új egészségbiztosítási rendszerben együttműködésre van kényszerítve a köz- és a magánérdek, a kettő közül pedig az előbbi a meghatározó. A magánbefektetőktől 100 milliárdos forrásra számítanak. A kormányfő cáfolta azt a felvetést, hogy a magánbefektetőkkel kötött szerződésben garantált visszavásárlást ígérnének az új egészségbiztosítási rendszerbe belépő cégeknek. Visszautasította azt is, hogy bármikor is megzsarolta volna a szocialista pártot azért, hogy érvényesítse akaratát. Azt viszont több esetben jelezte, hogy támogatásra van szüksége.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki korábban azt javasolta, hogy halasszák el az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazását, nem volt jelen az ülésen, ahogy a párt azon, társadalompolitikai tagozatának vezetője - Gráner Gyula - sem, aki pénteken kérte ugyanezt.

,,Életveszélyes lenne elhalasztani az egészségügy módosításáról szóló végszavazást" - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke szombaton. A volt gazdasági miniszter a szocialista képviselőcsoport is kinyilvánította, hogy egyhangúlag támogatja a jogszabályt. A politikus kiemelte: az MSZP egyes vezetőivel együtt nem értette Szili Katalinnak a döntés elhalasztásáról szóló nyilatkozatát.

Az SZDSZ elnöke szerint nem várathatott tovább magára egészségügy átalakítása, mivel az ágazatban évente 80-100 milliárd forintos hiány keletkezett. Kóka János kifejtette, hogy a 2006-os választások után tisztában voltak, hogy nincs elég idejük a reformok kidolgozására. ,,Nem volt idő a reformprogram elkészítésére, így a hiány csökkentésére kellett bevezetni a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a kórházi kapacitások új szabályozását" - hangsúlyozta a liberális pártelnök.

,,A Fidesz név szerinti szavazást fog kezdeményezni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat hétfői végszavazásánál," - jelentette be Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szombati budapesti sajtótájékoztatóján. ,,Szeretnénk, ha az ország látná, hogy a képviselők, akiket a parlamentbe küldtek, hogyan foglalnak állást nyílt színen" - indokolta a politikus.

Az MSZP-ben nincs szükség irányváltásra és személycserékre
,,Az országos választmány kiállt az egészségbiztosítási törvény elfogadása mellett és sajnálatosnak tartják, hogy a sztrájk egyre inkább egyesek politikai eszközévé válik" - mondta Simon Gábor. Az országos választmány elnöke ismertette a testület állásfoglalását arról, hogy több, korábban megszerzett és használható társadalmi ismeret érvényét vesztette, ezért arra kell törekedniük, hogy a társadalom tagjai új tudásra, új gyakorlati ismeretekre tehessenek szert.

Az állásfoglalás szerint nincs szükség irányváltásra és személycserékre, de a megkezdett folyamatokat a reformok következő lépéseit alaposabban és az érintettek szélesebb bevonásával kell folytatni. A kormányzati munka színvonalának javítása érdekében alaposabb előkészítésre, több hatáselemzésre, a szakmai és civil szervezetekkel folytatott folyamatos párbeszédre, a szükséges módosítások gyorsabb elvégzésére van szükség.

Éber Sándor - Farkas Károly


Hozzászólások:

asdf {2007-12-17 00:13}
,,Stabil és nagy a jólét" - hallottuk a miniszterelnöktől a választás előtt. ,,Dübörög a gazdaság, minket irigyel fél Európa" - rikoltozta önfeledten Kóka János gazdasági miniszter. Sokan hittek nekik: a kormány jó szocialista szokás szerint a derűs, napfényes jövőről beszélt, az ellenzék helyzetképét kritizálta. Gyurcsány Ferenc két évvel ezelőtt elhatározta, hogy bármi áron megőrzi a korábbi főnöke, Medgyessy Péter hátbaszúrásával megszerzett hatalmat. És ha Gyurcsány Ferenc elhatároz valamit, semmi sem lehet drága annak megvalósításához. A miniszterelnök tisztában volt azzal, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányzat felelőtlen politikája miatt rossz helyzetben van az államháztartás, hogy nemcsak szavakban felelős politikára lenne szükség a nagyobb baj elkerüléséhez. Gyurcsány Ferenc azonban nem akart felelős politikát. Õ győzni akart, mindenáron. Akár Magyarország tönkremenetele árán is. A szocialista győzelem teljesítve, a tönkremenetel felé jó irányban haladunk. A korábban oly vidám és harsány miniszterelnök talán most döbben rá igazán, de még mindig nem vallja be, hogy mit is tett. Ingerülten, agresszíven oktat ki mindenkit, aki szembeszáll akaratával. Rosszul végzi munkáját, és ezért másokra akarja hárítani a felelősséget. Mindig más a hibás - az ellenzék, a külföldi elemzők, a jegybank elnöke - ő tévedhetetlen. Makacsságának árát mi fizetjük meg. Téves politikájának, a hatalom megtartásának számláját mi egyenlítjük ki. A megszorító csomagok miatt mindenki a saját bőrén fogja érezni, mekkora az ellentmondás Gyurcsány Ferenc korábbi nyilatkozatai és a valóság között. A miniszterelnök leleplezte önmagát: nemcsak választási ígéreteit felejthetjük el, mostantól kétszer is meggondoljuk, elhiggyüke akár egyetlen szavát is. És ez talán még a megszorításoknál is nagyobb baj. Többé nem bízhatunk benne.


Árpádsáv {2007-12-16 23:25}
idézem...\"Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen annyi bátorságuk, mint neki Balatonőszödön volt\" IGEN, megcsináltátok, már van bátorságunk! Hát akkor ezek a kúrva gyúrcsányok, meg kúrva szocialisták, meg kúrva szadeszesek, meg kúrva politikusok, ezt jól elkúrtátok, bassza meg az összes egymást!


SyncMaster {2007-12-16 23:05}
...\"hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal,... nem csináltunk semmit\"... és most már nem is értjük!?


Dózsa György uno {2007-12-16 22:11}
Nem érted te senkiházi, haza- és nemzetáruló, tolvaj, hazudós köcsög? Mikor húzod el a beledet Szépmagyarországról te gyüttment, mikor költözöl ki te judeonáci stróman a zabrált zsidó villából? \"ELVÁSIK A VERES CSILLAG!\"


egyedilapok {2007-12-16 21:54}
Miniszterelnök úr. Jó önnek, hogy csak egy dolgot nem ért. Nevezetesen miért is akarnak az emberek sztrájkolni? Kezdjük Balatonöszöddel, az 1% párt fölényével, a túlzott árakkal, (NEM LESZ GÁZ ÁREMELÉS), az ország kiárusításával, a reálbérek csökkenésével, és azzal a hazugság özönnel, ami kezelhetetlen méreteket öltött. Ezek után nem értem, hogy mit vár ön és kormánya tőlünk, hogyan is viselkedjünk?


jjj {2007-12-16 20:48}
Urak-hölgyek,annyi szépet irtatok,hogy nekem már nem is kell.Csak igy tovább ilyen emberekre van szükség,hogy ezt a söpredéket elsöpörjük.


név {2007-12-16 20:24}
fitymaferi nem érti, hogyan is értené. de meg kell hagyni, vastag a bőr az orcáján: ő beszél hazugságról... már azt sem hiszem el, amit kérdez. lassan, de biztosan egyenesednek a kaszák, szép tavaszunk lesz!


mg {2007-12-16 19:43}
Ferkó!Te beszélsz hazukságokról!Nem érted miért van sztrájk!Te senkiházi, Kívánom, hogy 50.000 ft nyugdíjból kelljen megélned, ilyen pénznyúlás mellett!Vagy legyen 70.000 ft a béred, akkor tán átérzed a kisemberek helyzetét.Bár te ahhoz is gyökér vagy!Szebb Jövőt!


Árpádsáv {2007-12-16 18:53}
A bűn, az csak bűn marad, Kezükhöz vér tapad, Istentől, embertől, NE VÁRJON IRGALMAT!


István {2007-12-16 17:43}
Majd rájön a kisbuzifetyó nemsoká megérti.Közeledik már az idő.Akkor lehet szaladgálni az e.p.-hez.Ítél a nép.Ha akasztani kell a kormánytagokat rám számíthattok!Csak arra vigyázzunk egy se hagyja el az országot mindenkinek felelni kell bűneiért.


garas {2007-12-16 16:53}
kitalálták a az egészségügy privatizálását. Majd megváltozatták abban, hogy csak pénztárak lesznek. Ezzel csak az a gond, hogy szdsz már most közölte, hogy ők nem fognak félúton megállni. Nyilt lapokkal kéne játszani Ferike.


bozo {2007-12-16 16:16}
Sajnos ezért tart itt az ország!Ő sem Érti.Sokan értik ,de nem merik kimondani!


igazsag oszto {2007-12-16 13:52}
akkor ertened meg te bunko,tusko,buta szarjancsi hogy miert tuntettnek az emberek,ha neked is atlag fizetesbol kellene megelned!!!de neked a fizetesed mennyi milliard ft havonta?meg amit loptok!!gyurcsany politika;lopas,rablas,hazudas!!ehhez ertetek.


bunteto {2007-12-16 13:45}
te rohadek nem erted hogy miert tuntettnek az emberek!!mert nem a te fizetesedbol,es pennzedbol kell nekik elni!!!szemet allat!!


Elnök paraszt {2007-12-16 13:41}
\"Elnök úr, vonja vissza! Ön úriember. Nem mondott senki olyat, hogy ...\" és itt egy pici része ellen tiltakozott a mocsok, aminek többszörösét sózták az emberek nyakába. Utolsó szemét senkiházi - szerintem.


ffffff {2007-12-16 13:02}
\"Gyurcsány nem érti, miért sztrájkolnak\" akkor menjen el pszihiátriára, azok hátha renbe tudják rakni az emlékezőtehetségét!!!Bár erre kicsi az esély!! az ilyen ember kogy lehet képviselő???? ha nem emlékszik vissza mit ígér. bár régi mondás \"szó elszáll, írás megmarad\". a következő kormánytól írásban fogom(juk) kérni, amit ígértek


http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=109448

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kockázatközösség, visszautasította, képviselőcsoport, megszorításoknál, megvalósításához, személycserékre, visszavásárlást, választmányának, balatonöszöddel, elhalasztásáról, végszavazásánál, állásfoglalását, kinyilvánította, miniszterelnökt, törvénytervezet, hátbaszúrásával, együttműködésre, törvényjavaslat, szabaddemokrata, miniszterelnök, tönkremenetele, balatonőszödön, hatáselemzésre, szervezetekkel, megcsináltátok, szakpolitikusa, megváltozatták, kiárusításával, privatizálását, kormánytagokat, átalakításának, államháztartás, zárószavazását, megtartásának, eredményeként, előkészítésre, miniszterelnök szerint, nemzeti kockázatközösség, köztársasági elnök, zárt ülésen, miniszterelnök évértékelő, választmányi tagokkal, módosítások eredményeként, társadalmi megtévesztés, kormányfő szerint, ország pontosan, miniszterelnök értetlenül, december 17-i, kettő közül, kormányfő cáfolta, szocialista pártot, párt azon, Gyurcsány Ferenc, Szili Katalin, Gráner Gyula, Kóka János, Szili Katalinnak, Mikola István, Simon Gábor, Éber Sándor, Farkas Károly, Medgyessy Péter, Akár Magyarország, Dózsa György, ELVÁSIK VERES CSILLAG, Kezdjük Balatonöszöddel, LESZ GÁZ ÁREMELÉS, Szebb Jövőt, VÁRJON IRGALMAT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről  Tanuld meg ezt a versemet  A sors  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Paul David Tripp Április 21  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 20  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 19  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png fotel  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  Nagyi telefonál  A boldog családok mind hasonló...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem  Az engedelmesség miért nem vál...  Png ház  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Rátalálsz  Bertolt Brecht -től idézet  Éretlen vers  Mindig jusson idő nevetni  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  Fekete-erdő desszert  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Garai Gábor - Takarítás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  s immár én is felragyogva, ért...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem tudhatod  Nem méltó hozzád  Kaffka_Margit  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnök szerint, nemzeti kockázatközösség, köztársasági elnök, zárt ülésen, miniszterelnök évértékelő, választmányi tagokkal, módosítások eredményeként, társadalmi megtévesztés, kormányfő szerint, ország pontosan, miniszterelnök értetlenül, december 17-i, kettő közül, kormányfő cáfolta, szocialista pártot, párt azon, egészségügy módosításáról, volt gazdasági, szocialista képviselőcsoport, politikus kiemelte, döntés elhalasztásáról, ágazatban évente, 2006-os választások, reformok kidolgozására, reformprogram elkészítésére, hiány csökkentésére, kórházi napidíjat, kórházi kapacitások, liberális pártelnök, ország látná, parlamentbe küldtek, országos választmány, sztrájk egyre, testület állásfoglalását, társadalom tagjai, állásfoglalás szerint, megkezdett folyamatokat, reformok következő, érintettek szélesebb, kormányzati munka, szükséges módosítások, választás el&otilde, ellenzék helyzetképét, korábbi f&otilde, miniszterelnök tisztában, szocialista gy&otilde, tönkremenetel felé, hibás &#8211, külföldi elemz&otilde, jegybank elnöke, hatalom megtartásának, megszorító csomagok, saját b&otilde, ellentmondás Gyurcsány, valóság között, miniszterelnök leleplezte, kúrva gyúrcsányok, összes egymást, zabrált zsidó, emberek sztrájkolni, túlzott árakkal, ország kiárusításával, reálbérek csökkenésével, hazugság özönnel, söpredéket elsöpörjük, kisemberek helyzetét, kisbuzifetyó nemsoká, országot mindenkinek, fizetesed mennyi, pici része, emberek nyakába, ilyen ember, következő kormánytól, kockázatközösség, visszautasította, képviselőcsoport, megszorításoknál, megvalósításához, személycserékre, visszavásárlást, választmányának, balatonöszöddel, elhalasztásáról, végszavazásánál, állásfoglalását, kinyilvánította, miniszterelnökt, törvénytervezet, hátbaszúrásával, együttműködésre, törvényjavaslat, szabaddemokrata, miniszterelnök, tönkremenetele, balatonőszödön, hatáselemzésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.